Stap voor stap

Onze werkwijze bij de verhuur van een pand, volgt eigenlijk steeds dit 5-stappenplan.

Stap 1: bezichtigingen van eigendommen

U contacteert ons via onze Immo-Lijn (0473/30.20.10) of via E-mail en laat ons weten welk pand u graag zou bezoeken en wanneer dit voor u past. Wij contacteren onze eigenaars en laten u zo snel mogelijk weten wanneer het voor de eigenaar past. Wanneer een gepland bezoek voor u niet kan doorgaan, verwittigt u ons graag zo snel mogelijk, zodat wij een ander moment kunnen voorstellen.

Stap 2: bezoek zelf

Samen met één van onze professionele vastgoedmakelaars bezoekt u de woning. Hij zal u een infofiche en een visitekaartje met zijn contactgegevens meegeven na het bezoek waarop u hem steeds kan bereiken voor eventuele verdere vragen.

Stap 3: huurbelofte

Wanneer een woning u bevalt, maakt u samen met ons een huurbelofte op.  U krijgt van ons een informatiefiche, deze dient u volledig in te vullen en ons terug te bezorgen.  Deze fiche overhandigen wij aan de verhuurder en hij zal beslissen over de verhuring.  Daarna regelen we een ontmoeting met de verhuurder.

Opties – bedenktijd

Wij kunnen onmogelijk opties, bedenktijden of andere mogelijkheden bieden die andere kandidaten verhinderen hun beslissing direct te bieden.

Stap 4: aanvaarding van de huurbelofte

Van zodra de huurbelofte aanvaard is, laten wij het door de verhuurder tegentekenen voor akkoord. Op die manier krijgt u zekerheid dat de verhuur gesloten is, en hebben we rustig de tijd om een afspraak te maken om het huurcontract te ondertekenen.

Stap 5: huurcontract

Het huurcontract wordt bij ons op kantoor ondertekend. Het is een wettelijk document waarin de rechten en plichten van verhuurder en huurder worden geregeld. Bij ondertekening van deze overeenkomst dienen enkele praktische punten geregeld te worden: – storting van de huurwaarborg – betaling van de eerste maand huur – bestendige opdracht voor de betaling van de huur – verzekeringsbewijs van de huurdersaansprakelijkheid – overname van de verschillende nutsvoorzieningen – opmaken van een plaatsbeschrijving. Nadat deze formaliteiten vervuld zijn, worden de sleutels overgedragen.

Hier eindigt het voor ons niet !

Door onze doorgedreven service en klantgerichtheid, is ons doel steeds een lange-termijn-relatie met onze klanten. Misschien kunnen we u helpen bij de verkoop van uw eigendom, of bij andere specifieke vragen of problemen (successierechten, schenkingen, …), of kent u iemand die wil verkopen?

Laat het ons gerust weten, wij staan steeds voor u klaar !