Stap voor stap

Onze werkwijze bij de verkoop van een pand, volgt eigenlijk steeds dit 5-stappenplan.

Stap 1: bezichtigingen van eigendommen

U contacteert ons via onze Immo-Lijn (0473/30.20.10) of via E-mail en laat ons weten welk pand u graag zou bezoeken en wanneer dit voor u past. Wij contacteren onze eigenaars en laten u zo snel mogelijk weten wanneer het voor de eigenaar past.

Wanneer een gepland bezoek voor u niet kan doorgaan, verwittigt u ons graag zo snel mogelijk, zodat wij een ander moment kunnen voorstellen.

Stap 2: bezoek zelf

Samen met één van onze professionele vastgoedmakelaars bezoekt u de woning. Hij zal u een infofiche en een visitekaartje met zijn contactgegevens meegeven na het bezoek waarop u hem steeds kan bereiken voor eventuele verdere vragen.

Stap 3: bod doen

Wanneer een woning u bevalt, maar de prijs iets minder, kunt u steeds een bod doen. Bespreek dit best met de verkoper. Hij kan u een juist advies geven. Een bod is enkel en alleen geldig als het schriftelijk gebeurt.

Wij bespreken het bod met de eigenaar en geven u normaal binnen de 2 dagen uitsluitsel of uw bod wordt aangenomen.

Opties – bedenktijd

Voor alle panden die door ons verkocht worden geldt een algemene regel: de eerste beslisser koopt de eigendom. Wij kunnen onmogelijk opties, bedenktijden of andere mogelijkheden bieden die andere kandidaten verhinderen hun beslissing direct te bieden.

Stap 4: aanvaarding van het bod

Van zodra het bod aanvaard is, laten wij het door de eigenaar tegentekenen voor akkoord. Op die manier krijgt u zekerheid dat de koop gesloten is, en hebben we rustig de tijd om een afspraak te maken om de onderhandse verkoopsovereenkomst (compromis) te ondertekenen.

Stap 5: onderhandse verkoopsovereenkomst

De verkoopsovereenkomst wordt bij ons op kantoor ondertekend na nalezing ervan door uw notaris. Het is een wettelijk document waarin de rechten en plichten van koper en verkoper worden geregeld. Bij ondertekening van deze overeenkomst dient het afgesproken voorschot betaald te worden. Het saldo dient betaald te worden bij het verlijden van de authentieke akte bij de notaris, maximaal 4 maanden later. U mag zelf uw eigen notaris kiezen, deze hoeft niet dezelfde te zijn als die van de eigenaar.

Hier eindigt het voor ons niet !

Door onze doorgedreven service en klantgerichtheid, is ons doel steeds een lange-termijn-relatie met onze klanten.

Misschien kunnen we u helpen bij de verkoop van uw eigendom, of bij andere specifieke vragen of problemen (successierechten, schenkingen, …), of kent u iemand die wil verkopen?

Laat het ons gerust weten, wij staan steeds voor u klaar !