Stap voor stap

Onze werkwijze bij de verkoop van een pand, volgt eigenlijk steeds dit 10-stappenplan.

Stap 1: kennismaking

Nadat u zich via onze Immo-Lijn (0473/30.20.10) of via E-mail (info@immobouwen.be) kenbaar hebt gemaakt, neemt onze expert contact met u op om onze manier van werken te komen uitleggen. Dit steeds op een moment dat u het beste past.

Stap 2: vakkundige schatting

Eén van de grootste problemen bij de verkoop van een woning is het vaststellen van de vraagprijs. Aantrekkelijke woningen die correct geprijsd zijn, zijn volgens onze ervaringen binnen de 2 maanden verkocht.

Een te hoge vraagprijs maakt dat de woning niet verkocht geraakt, zodat de eigenaar na enkele maanden noodgedwongen zijn prijs moet laten zakken. Spijtig genoeg laten heel wat kandidaat-verkopers zich bij de keuze van hun makelaar verleiden door té mooie prijzen die hen worden voorgeschoteld en beginnen zo te dromen van overdreven maar niet haalbare opbrengsten.

Wij werken met een zeer realistische waardebepaling die uitgaat van 2 scenario’s: een minimumwaarde die u zeker moet halen bij verkoop, en de vraagprijs die in onderling overleg wordt vastgesteld.

Stap 3: opdracht tot verkopen

Wij werken met volledig conforme contracten van het BIV (Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars). Deze zullen volledig met u worden overlopen en worden toegelicht door onze makelaars.


Stap 4: dossiersamenstelling

Volledige samenstelling van uw dossier met foto’s, commerciële en technische beschrijving. Wij vragen het bodemattes, het EPC, elektrische keuring en alle andere wettelijk verplichte documenten aan zodat een snelle afhandeling van de verkoop mogelijk wordt.

Stap 5: klantenbestand

In eerste instantie toetsen wij uw woning aan ons klantenbestand van mensen die actief zoeken naar een woning. We kennen onze zoekers immers, en weten wat zij willen. Hierdoor verkopen wij sommige van onze woningen op zeer korte termijn!

Stap 6: commercialisatie

In een volgende fase brengen we een volledige commercialisatie op gang. Deze gebeurt op verschillende manieren: zowel in de geschreven pers, als op het wereldwijde web (naast onze eigen website ook immoweb.be, hebbes.be, vlan.be, vitrine.be, …), als in onze 2 etalage’s verzorgen wij advertenties van uw woning.

Stap 7: begeleide bezichtigingen

Van zodra wij kandidaat-kopers hebben die de woning willen bezoeken, brengen wij u op de hoogte. Wij verwittigen minstens 2 dagen op voorhand en komen enkel op de momenten die voor u passen zodat wij u zeker niet storen. Ook begeleiden wij de bezoeken steeds zelf (uw vaste contactpersoon).

Stap 8: bod tot aankoop

Als een kandidaat-koper een bod doet op uw woning, dan bespreken we samen de redelijkheid ervan. Wij zullen u ons advies geven, maar U neemt de uiteindelijke beslissing steeds zelf !

Stap 9: onderhandse verkoopsovereenkomst

Van zodra er een akkoord over de prijs is, dient er een onderhandse verkoopsovereenkomst gemaakt te worden (compromis). Wij stellen dit in samenspraak met uw notaris op, waarna we hem het volledige dossier overmaken zodat de akte kan voorbereid worden 

Stap 10: notariële akte

Ook bij de akte zijn we er voor u! Wij komen mee op de dag van het ondertekenen van de akte, gewoon om u dat extra ruggensteuntje te geven op deze belangrijke dag en te zorgen dat ook hier alles vlekkeloos verloopt!

Hier eindigt het voor ons niet !

Door onze doorgedreven service en klantgerichtheid, is ons doel steeds een lange-termijn-relatie met onze klanten.

Misschien kunnen we u helpen in uw zoektocht naar een andere woning, een belegging, een kot voor uw kinderen, … of met andere vragen of problemen (successierechten, schenkingen, …), of kent u iemand die ook wil verkopen?

Laat het ons gerust weten, wij staan steeds voor u klaar !